gabi_viole3.png

Индивидуален подход ,съобразен с потребностите, възможностите и целите на всеки един ученик. Системата на преподаване е занимателна и увлекателна с разнообразно подбран материал, който да развие всички необходими умения при свиренето на цигулка.

 

Ниво1 – Постановка на лява ръка, постановка на дясна ръка, научаване на нотите и др.техники.

Ниво2 - Как да свирим с двете ръце едновременно, разучаване на различни мелодии.

 

Колко често е препоръчително да свирите в къщи на цигулка?

Как да настроя цигулката си?

Кои са музикалните щрихи при свирене на Цигулка?

Как да избера подходящата за мен Цигулка?

Кои са частите на Цигулката ?

Каква е правилната постановка при свирене на Цигулка?

Колко често е добре да ходя на уроци по цигулка?

Какво да направите преди да предприемете закупуване на цигулка?

На каква възраст е добре да се започне изучаване на инструмента Цигулка?

Как да сменим струна на цигулката?

Ноти за цигулка

 

gabi_viole2.jpg

Индивидуален подход ,съобразен с потребностите, възможностите и целите на всеки един ученик. Системата на преподаване е занимателна и увлекателна с разнообразно подбран материал, който да развие всички необходими умения при свиренето на пиано.

 

Ниво1 - Постановка, запознаване с пианото, научаване на нотите, свирене на различни кратки мелодии с лява и дясна ръка поотделно.

Ниво2 - Как да свирим с двете ръце едновременно, разучаване на различни мелодии, за какво служат педалите и кога се използват.

Continue reading

solfeg2.png

Уроци по солфеж:


Развиване на навиците за слухов анализ на музиката; разпознаване на височината, тембъра и функцията на тоновете; формиране творческите умения и усет за ритъм. 

Солфежът изгражда основни музикални навици, които са в неизменна полза при усвояването на всеки един музикален инструмент.

Тема 1: Тон и качества на тона

Тема 2: Музикални системи. Цял тон и полутон

Тема 3: Ритъм, метрум, размер, такт и темпо в музиката

Тема 4: Интервали в музиката

И още.....

 

Уроци по пеене :

Уроците по пеене са предназначени за деца (от 4 год.), младежи и възрастни; за напълно начинаещи и за по-напреднали ученици.
На уроците по пеене ще се научите да пеете любимите си песни, с което ще зарадвате както себе си, така и вашите приятели! Провеждаме и подготовка за кандидатстване в начално, средно и висше училище с вокален профил.

Гласът е природно даден естествен музикален инструмент. Нашата цел е да открием вашия уникален глас и в процеса на обучение да ви научим да го използвате. Пеенето е изкуство, което се “учи”. Постигането на добри резултати зависи от няколко фактора, като най-важни от тях са индивидуалния педагогически подход и степента на желание и постоянство от страна на ученика.

Атмосферата, в която протичат уроците е изключително важна за извличане на максималния музикален и творчески потенциал, който ученикът притежава. Преодоляването на притеснението от “липса на талант” често е въпрос само на няколко урока. При по-малките ученици (4-6 г.) уроците по пеене спомагат за подобряване на дикцията и влияят положително върху развитието на речта.

MUZIKOTERAPIA1.png

Много хора ползват музиката (успокояващата или друг вид музика), за да релаксират и станат по-оптимистични. Изследователите смятат, че музиката стимулира естественото състояние на тялото “да се чувства добре” органически. Като стимулиращ резултат се наблюдава подобряване на кръвообръщението, стабилизиране на кръвното налягане, пулса, дишането и стойката на тялото.

Continue reading

MUZIKOTERAPIA.png

 Можем ли да използваме ритъма като средство за личностно развитие, образование, терапия, или просто забавление? 

Положителните вибрации на неговите барабани, знаем – проникват навсякъде – в домовете, в офисите и големите корпорации, в училищата, в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Continue reading

Обади се